Locaties

Uitvaart locaties

Een uitvaart is een belangrijk moment waarbij vrienden en familie samenkomen om afscheid te nemen van een dierbare. De keuze van de uitvaartlocatie speelt een belangrijke rol bij het creëren van een gepaste sfeer voor het afscheid. Er zijn diverse soorten uitvaartlocaties beschikbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden.

Afscheidshuis ‘Het Usselerhof”

ligt aan de Haaksbergerstraat 950-952 en is gevestigd in de oude bakkerij van Usselo met 50 eigen parkeerplaatsen op slechts anderhalve kilometer van het crematorium en 500 meter van de PKN Kerk en begraafplaats van Usselo.

Huiselijk en laagdrempelig

Bij een uitvaartcentrum is het al vaak een groot, massaal en kil gebouw. En dat is nou precies wat Afscheidshuis “Het Usselerhof” niet is. Wij hebben een Afscheidshuis en Uitvaartcentrum in Enschede/Usselo wat laagdrempelig te bezoeken is, met een warme uitstraling en privacy.

De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat u zich welkom voelt. Wij stellen alles in het werk om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Hebt u ideeën of wensen? Deel ze met ons.  Tegenwoordig kan en mag er ongelooflijk veel. Op deze manier worden dierbare herinneringen gedeeld en vastgehouden. 

Restaurant Hanninkshof

Na de begrafenis- of crematieplechtigheid kiezen veel nabestaanden ervoor om met elkaar nog naar een andere gelegenheid te gaan om na te praten over de uitvaart.
Vaak vindt daar dan ook de persoonlijke condoleance plaats. Deze afsluiting van de dag wordt door veel mensen als prettig ervaren dus is het belangrijk dat dit met zorg en aandacht gebeurt.

Restaurant Hanninkshof ligt op een steenworp afstand van de begraafplaats en het crematorium van Enschede. Na afloop van de plechtigheid kunt u hier terecht voor een intiem samenzijn met uw naasten. 
De zalen bieden plaats voor kleine groepen, maar ook grotere groepen tot en met 200 personen, maar mochten dit er meer zijn, dan is dit geen enkel probleem. Hiervoor wordt er een passende oplossing geboden.

Hervormde begraafplaats Usselo

Sinds december 2005 is de Hervormde begraafplaats aan de Haaksbergerstraat tegenover de kerk in Usselo in een aparte stichting onder­gebracht, de Stichting Hervormde Begraafplaats Usselo, om de werkzaamheden van het college van kerkrentmeesters te ontlasten. 

Hervormde begraafplaats Usselo
Rosinkweg 50
7504 PA Enschede
Overijssel
E-mail: info@begraafplaats-usselo.nl
Website:
 http://www.begraafplaats-usselo.nl/

Westerbegraafplaats

De Westerbegraafplaats in Enschede is een van de oudste begraafplaatsen van de stad. De begraafplaats is gesticht in 1829 en heeft een rijke geschiedenis. Het is gelegen aan de Hengelosestraat, net buiten het centrum van de stad. 

De Westerbegraafplaats is een rustige en serene plek, met veel groen en oude bomen. Het is een plek waar mensen kunnen rouwen en hun geliefden kunnen herdenken. De begraafplaats heeft een oppervlakte van ongeveer 6 hectare en biedt ruimte aan meer dan 25.000 graven. Er zijn verschillende delen op de begraafplaats waar mensen kunnen worden begraven, zoals een algemeen gedeelte en een gedeelte voor kindergraven. 

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Een plek op het heideveld of juist in de beschutting van het bos.

Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Door nu al een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Hoogengraven te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst.

Middenweg 6, 7735 KM Arriën
Website: https://www.natuurbegraafplaatshoogengraven.nl

Oosterbegraafplaats

De Oosterbegraafplaats in Enschede is een van de grootste en meest bekende begraafplaatsen in de stad. Het is gelegen aan de Noordesmarkerrondweg en heeft een oppervlakte van ruim 17 hectare. De begraafplaats is gesticht in 1865 en heeft een rijke geschiedenis. 

Op de Oosterbegraafplaats zijn duizenden graven te vinden, variërend van eenvoudige zerken tot indrukwekkende mausoleums. Er zijn verschillende delen op de begraafplaats waar mensen kunnen worden begraven, zoals een algemeen gedeelte en een gedeelte voor kindergraven. Ook is er een bijzonder deel voor grafmonumenten van bekende Enschedeërs. 

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust

De Natuurbegraafplaats Christinalust in Enschede is een prachtige, natuurlijke begraafplaats gelegen in het groene hart van Twente. De begraafplaats is omringd door bossen, heidevelden en weilanden en biedt een serene en rustige omgeving voor een laatste rustplaats. 

Het concept van een natuurbegraafplaats is nog relatief nieuw in Nederland, maar wint snel aan populariteit. Bij een natuurbegraafplaats wordt het lichaam op een duurzame manier begraven in de natuur. Er worden geen traditionele grafstenen geplaatst, maar in plaats daarvan wordt het graf gemarkeerd door een boomschijf met de naam van de overledene erop. Op deze manier wordt de natuur zo min mogelijk verstoord.