Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust

Adresgegevens:

Windmolenweg 401

7547 RR Enschede

T: 053 303 52 30

E: contact@landgoedchristinalust.nl

Tijdelijk informatiecentrum:
Zwartevennenweg 15 (bezoekadres) 7547 TD  Enschede

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 053 303 52 30.

Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 053 303 52 31.

 

De Natuurbegraafplaats Christinalust in Enschede is een prachtige, natuurlijke begraafplaats gelegen in het groene hart van Twente. De begraafplaats is omringd door bossen, heidevelden en weilanden en biedt een serene en rustige omgeving voor een laatste rustplaats. 

Het concept van een natuurbegraafplaats is nog relatief nieuw in Nederland, maar wint snel aan populariteit. Bij een natuurbegraafplaats wordt het lichaam op een duurzame manier begraven in de natuur. Er worden geen traditionele grafstenen geplaatst, maar in plaats daarvan wordt het graf gemarkeerd door een boomschijf met de naam van de overledene erop. Op deze manier wordt de natuur zo min mogelijk verstoord. 

De Natuurbegraafplaats Christinalust is gelegen op een voormalig landgoed en heeft een oppervlakte van zo’n 24 hectare. Er zijn verschillende soorten graven beschikbaar, van een enkel graf tot een familiegraf en er is een mogelijkheid tot asbestemmingen. De begraafplaats heeft een open karakter en biedt een grote mate van vrijheid bij het kiezen van een laatste rustplaats. 

Op de natuurbegraafplaats is veel aandacht besteed aan het behoud van de natuurlijke omgeving. Er zijn wandelpaden aangelegd, maar er is ook veel ruimte voor wilde flora en fauna. Het gebied wordt beheerd volgens duurzame principes, waarbij natuurbehoud en biodiversiteit centraal staan.

 Naast begraven biedt de Natuurbegraafplaats Christinalust ook ruimte voor herdenkingen en ceremonies. Er is een sfeervolle ceremonieruimte aanwezig die gebruikt kan worden voor afscheidsceremonies, maar ook voor bijvoorbeeld lezingen of concerten.

De keuze voor een natuurbegraafplaats is een bewuste keuze voor duurzaamheid en respect voor de natuur. De Natuurbegraafplaats Christinalust biedt een prachtige, serene omgeving voor een laatste rustplaats en is een belangrijke plek voor de lokale gemeenschap. Het is een plaats waar mensen kunnen herinneren en herdenken in harmonie met de natuur.