Gedenkwaardig afscheid in geheel eigen stijl.  Bel ons op 06-22559905
Gedenkwaardig afscheid in
geheel eigen stijl
Bel ons op 06-22559905

Dragers

Als er afscheid moet worden genomen van een dierbare, moet dit worden gedaan met zorg en aandacht. Door gebruik te maken van goed getrainde jonge dragers, krijgt de uitvaart een nóg mooiere uitstraling, en de overledene een waardig afscheid.

Mijn samenwerking met het dragersgilde Avecta, biedt u de mogelijkheid de uitvaart in stijl uit te voeren.

Het schouderen
Het schouderen wordt gedaan door zes jonge mannen. Bij de ingang van de begraafplaats/het crematorium staan de jonge mannen klaar voor de uitvaartleider. Op teken van de uitvaartleider wordt de kist uit de uitvaartauto gehaald. De kist zal vervolgens op stijlvolle wijze op de schouders geplaatst worden. Vervolgens wordt, in een rustig en mooi tempo, de kist achter de uitvaartleider en vóór de familie uit naar het graf gedragen.

Hier wordt de kist op het graf geplaatst en de laatste groet gebracht. Hierna wordt de dienst weer overgenomen door de uitvaartleider en zullen de dragers zich terugtrekken. De dragers zullen zich vervolgens bij de uitgang van de begraafplaats opstellen om de familie uitgeleide te doen.

Het ‘dragen’ door middel van een rijdende baar
Ook is er de mogelijkheid voor het dragen door middel van een rijdende baar. Hiervoor zijn er maar vier jonge mannen nodig. Zij zullen alle bovengenoemde taken uitvoeren, echter de kist wordt niet op de schouders geplaatst, maar zal door middel van de rijdende baar naar het graf worden gereden. De dragers zullen vervolgens de kist op het graf plaatsen en de laatste groet brengen.

In- en uitdragen kerk of aula
De dragers van Avecta zijn ook getraind om de kist de kerk of aula in- of uit te dragen. Hierbij maken ze geen enkel onderscheid tussen kerkgenootschappen. De dragers zijn op de hoogte van de voorschriften die gelden binnen de protestantse of katholieke gemeenschap. Bij het in- of uitdragen wordt gebruik gemaakt van een baar, al dan niet schaarbaar. Op aanvraag kan er ook worden geschouderd binnen de kerk of aula.